Говедарци и Клисура се представиха на фестивал в Охрид

Женската певческа група и трио „Китка” с ръководител Даниела Георгиева, мъжката певческа група с ръководител Спас Джамбазки при читалище „Христо Ботев” в Говедарци и женската певческа група и танцовият състав към читалище „Пробуда” в Клисура участваха в Осмия международен фестивал „Разиграно оро” в Република Македония от 29 юни до 3 юли.
Във фестивала са взели участие и много други състави от България, Русия, Полша, Хърватия, Черна гора и Румъния. Според впечатленията на Спаска Костова, секретар на читалището в Говедарци, нашите групи са били посрещнати радушно, а изпълненията им – съпроводени с много овации. Съставите от Говедарци са получили покана да участват и в други международни изяви.
Самодейците ни са използвали фестивалните дни, за да се запознаят и със забележителностите на западната ни съседка. Благодарение на екскурзоводката Румяна са успели да разгледат и да научат подробности за Билянините извори, Музея на водата, манастира „Св. Наум”, Самуиловата крепост и Стария град в Охрид. В съседна Струга пък са посетили къщата на братя Миладинови, а на връщане са разгледали и столицата Скопие.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*