Говедарци и Райово с първи места на фестивала “Струма пее”

Детският танцов състав „Палакарийче” от Райово бе сред наградените

В Деветия национален фестивал ”Струма пее” в Невестино народно читалище „Христо Ботев-1928” в Говедарци се представи с женска певческа група, трио „Китка”, дуетите Анна-Мария Галчева – Лили Шуманова и Даниела Попйорданова – Лили Шуманова с ръководител Даниела Георгиева и мъжката певческа група.
Изпълненията на съставите бяха посрещнати много добре. За цялостното си представяне читалището зае първо място във фестивала и заслужи плакет.
„От името на ръководството на читалището и от мое име поздравявам участниците във фестивала за постигнатия успех и им поднасям нашите благодарности. Пожелавам им все така всеотдайно да работят и да се представят винаги успешно”, каза за „Приятел” секретарката на читалището Спаска Костова.

х х х

В богатата си колекция от медали, грамоти и отличия народно читалище „Христо Ботев-1926 г.” в Райово прибави от фестивала „Струма пее” още две.
Плакет за първо място заслужи женската фолклорна група „Райски гласове” с ръководител Ани Игнева-Машова. С прекрасното си изпълнение на автентични песни съставът силно впечатли и журито, и публиката, която щедро го възнагради с аплодисменти.
С трето място и плакет пък бе възнаграден детският танцов състав „Палакарийче” с ръководител Росица Павлова. Младите танцьори представиха два танца. Според специалисти всеки, който не ги е видял, би трябвало да съжалява за красотата, която е изпуснал.
„Макар и дебютанти, представителите на Райово дадоха сериозна заявка за бъдещо успешно участие във фестивала, а и в други подобни форуми”, заявиха от читалищното настоятелство.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*