Готов ли е Боровец за сезона?

Снимка: фейсбук

Работна среща на 5 декември в Боровец обсъди готовността на курорта за новия зимен туристически сезон в присъствието на зам.-областния управител Красимир Кунчев и кмета на Самоков Владимир Георгиев.
От Областно пътно управление докладваха, че имат готовност за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа, като са възстановени еластични огради и т. нар. хоризонтална маркировка. Ще се използват 7 комбинирани машини за снегопочистване и опесъчаване, набавени са достатъчни количества сол и пясък. С 4 машини пък ще бъде обслужван пътят за Мальовица. Своевременно трябва да се почистват вътрешните трасета в Боровец и да не се паркира по улиците.
Д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков”, заяви, че лечебното заведение е готово да посрещне евентуалните пациенти. От ЧЕЗ отчетоха свършената работа, осигурените материали и техника на аварийните екипи и допълниха, че няма да има проблеми с тока, но че все пак още не е готово алтернативното захранване, което би осигурило наистина спокойствие в курорта. Проверени и подготвени са съоръженията в системата на ВиК.
Шефът на РУП-Самоков Георги Тодоров отбеляза, че през последните години в Боровец не е имало тежки престъпления. За предстоящия сезон от страната ще бъдат командировани 26 полицаи, които ще помагат на местните си колеги. Засилено е видеонаблюдението в курорта.
От своя страна кметът Георгиев се ангажира да съдейства за преодоляването на някои проблеми, свързани с почистването на сметта и снега, паркирането и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*