Г-н президент, върнете войниците ни от Афганистан!

Отклик

Пиша редовете по-долу по повод публикацията “Политиците накърниха отново националното ни достойнство” в бр. 20 от 9 март т. г. с автор Николай Малчев.
Г-н Малчев, поздравявам ви за вашия цивилен кураж и искреното ви възмущение относно нередности, неясноти и подценяване на интелекта на нацията от президента г-н Плевнелиев при внезапното му посещение на страната Афганистан!
Спонтанно искам нещичко да допълня за личността и делото на афганистанския президент, верен съюзник на НАТО и западната цивилизация /дано не се окаже западналата цивилизация…/.
Хамид Карзай наследи Наджибула, когото талибаните окачиха без бавене на въжето /тъй като беше марионетка на СССР/ след като съюзът изтегли от там войските си.
Десетгодишна война без резултат, жертвите бяха напразни! Подобна участ едва ли ще постигне Карзай, хибрид от хиена, вълк и лисица, когато войските на НАТО се изтеглят, също така безславно, от Афганистан. Не е тайна, че Карзай съгласува своите действия винаги с талибаните, зад гърба на западните инвеститори. И се е отдавна подсигурил за времената след изтеглянето на НАТО…
Отново се дават десетки хиляди човешки жертви и стотици милиарди от данъкоплатците за изграждането на нов, модерен Афганистан. Жертвите са напразни, а парите потъват като вода в пясък. Това го знаят отдавна народите, проумяха го и политиците, които по принцип първи са информирани за всичко, което става.
Преди около две седмици Карзай оповести на страната си и на цял свят официално държавната линия относно “задължения на жените”. Ето няколко точки без претенции, че обхващат всичко:
– мъжът е фундаментално създание и повелител, жената стои по-надолу и му е подчинена;
– ако има причина, съгласно ислямското право, жената може да бъде обиждана, наказвана или бита;
– ако няма причина, боят е забранен;
– жената няма право да се оплаче;
– изневярата на жена се наказва със смърт;
– при пътуване и при покупки жената е длъжна да има роднина от мъжки пол за придружител;
– получаване на образование и усвояване на професия от жените не се разрешава в присъствие на мъже;
– правото на мъжете да имат повече от една съпруга, съгласно корана, трябва да се прилага безропотно от жените.
Такива са приоритетите на Карзай при изграждане на модерен Афганистан. А г-н Плевнелиев е отишъл да води приятелски диалог там!
х х х
Горките жени от страните, където стриктно се спазва ислямското право!
х х х
Г-н президент на България, а какви са вашите “приоритети”? /Споменавате една дума, не по-малко опропастена от думата “мероприятие”./
Приятелски диалог с г-н Обама?
Приятелски диалог с г-н Путин?
Как ще може да се получи и с двамата?
…Един от най-важните ваши приоритети е прибирането на нашите войничета от Афганистан! Час по-скоро, за да престанат да гинат за чужда кауза!
Bitte, haben Sie dass verstanden?

По материали от немския печат:
Александър Кондоферски

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*