Даниела Георгиева: „Габриела Даганова е истинско бижу за Самоков”

Още като дойде в музикалните паралелки в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Габи имаше изградени умения за пеене. За първи път ми направи по-специално впечатление, когато на патронния празник на училището изпълни акапелно химна на България. Тогава обаче разбрах, че ходи при сем. Севдалина и Валентин Спасови в Сапарева баня и се чудех дали ще се получат нещата, защото всеки има свои изисквания и дава различни напътствия.
След това може би съм й помогнала да развие устните си за многогласие. В началото имаше навик на участия в концерти да пее на плейбек. Да, приемам, че веднъж на година-две, при възникнала екстремна ситуация, може да се наложи да се пее по този начин. С моето настояване я отучих и си мисля, че по този начин тя започна да се чувства по-добре, да пее по-уверено на живо, а и да изразява самата себе си на сцената.
Габи е много музикален човек, положително емоционална и като изпълнител, и като приятел, човек и част от колектив. Много ми е помагала през годините и също много съм разчитала на нея в групата „Медени звънчета” – тя винаги се е отнасяла добре и се е отзовавала на моите покани. Спомням си, че една година нямах чак толкова добри изпълнители в състава и Габи ми помогна в един конкурс за забавни песни. Тя участва и в концерта по случай 20-годишнината на групата, а се надявам догодина да пее и при честването на четвъртвековния ни юбилей.
Сега Габи редовно ми честити празници по телефона и се радваме взаимно, като се видим. Между нас има дружески, приятелски отношения – не като между учител и ученик, а като между приятели, които се уважават взаимно.
Интересното е, че сега съм учител на нейния брат – Георги, който също е музикален, макар че повече набляга на спорта.
А Габи наистина е едно бижу за Самоков!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*