Даниела Жаркова, Боян Софин и Петър Доганов – шампиони на ски ориентиране

Петър Доганов. Снимка: Виктор Ценков

Самоков излъчи четирима държавни първенци по ски ориентиране! Националният шампионат в тази разновидност на ориентирането се състоя край Учебната база на НСА в Боровец от 25 до 29 януари.
Състезателката на нашия клуб “Соколец” Даниела Жаркова стана двукратна шампионка при жените над 45 г. – в спринта на 1.8 км и в дългата дистанция на 4 км. Малко не достигна на чаровната дама за хеттрик от златни отличия, в крайна сметка тя се задоволи със сребърен медал в средната дистанция на 2.8 км.
Боян Софин и Петър Доганов вдигнаха купата при щафетите, след като заедно със съотборника им в тима на “НСА-Сивен” Борис Йосифов изпревариха останалите претеденти. Дуото записа и още няколко престижни класирания в елитния клас при мъжете. Пепи се нареди на 4-о и 8-о място на спринт /3.4 км/ и в средната дистанция /6.1 км/, докато Боби зае съответно седмата и петата позиция, а в дългата дистанция на 10.3 км финишира осми.
Колекцията от медали за клуб “Соколец” бе попълнена и от трите бронзови отличия на Петър Бранков в трите дисциплини при мъжете над 35 г. – спринт /2.3 км/, средна /5 км/ и дълга /6.7 км/ дистанция.
Единственото състезание, което остана без самоковци на почетната стълбичка, бе в смесените щафети. Дуетът Петър Доганов и Веселина Зашева се нареди пети, Боян Софин и Стилияна Димова станаха 9-и, а Петър Бранков и Даниела Жаркова завършиха 16-и.
Организатор на проявата бе Българската федерация по ориентиране.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*