Два медала за боксьорите на клуб „Самоков” от държавното първенство в Кърджали

Петима боксьори от клуб „Самоков” с треньор Веселин Райчев участваха в първия кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за юноши младша възраст /до 16 г./, състояло се в Кърджали от 13 до 17 март.
Наско Дамянов се окичи със сребърен медал в категория до 50 кг, където загуби финала от европейския шампион Радослав Росенов от Русе. Преди това обаче той се справи със съпротивата на Ивайло Антонов от „Лаута” /Пловдив/ и Кубрат Митев /„Бокс за всички” – София/.
Иван Асенов стана бронзов медалист в категория до 52 кг. Нашето момче отстрани Лазар Димитров от „Мизия” /Плевен/, но на 1/2-финалите нямаше как да се противопостави на двукратния европейски шампион Красимир Джуров от „Локомотив” /София/.
Богомил Николов записа победа срещу Даниел Вучков от „Левски София-Запад”, но бе спрян на 1/4-финалите от Ванислав Йотов от „Сторм” /София/.
Състезател на „Сторм” – Серги Владояну, спря похода и на друг самоковски боксьор – Александър Спасов. Дебютантът при юношите все пак срази преди това в категория до 63 кг Христо Милев от „Юнайтед спорт” /Пловдив/.
Здравко Здравков пък не успя да стигне до успех в първенството, след като загуби първия си мач от Петър Драгомиров от „Локомотив” /София/.
Бившият състезател на клуб „Самоков” Георги Стоянов, който вече е част от отбора на ЦСКА, заслужи сребърен медал в тежката категория /80+ кг/. Тук нашият съгражданин се справи със съпротивата на Валентин Бъчев от „Мизия”, Илиян Димитров от „Лъвовете” и Джани Богданов от „Априлец” /Ямбол/, преди да загуби оспорвания финал срещу Вилислав Пътов от „Мизия” с 1:2 съдийски гласа.
Над 200 състезатели от рекордните за последните години близо 50 клуба направиха шампионата, чиито резултати се зачитаха и за купа „България”, един от най-силните в последно време. В Кърджали самоковските боксьори облякоха за първи път в официална проява новите си екипи.
Треньорът Веселин Райчев благодари благодари сърдечно на спомоществователите на клуба.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*