Два пъти “Златна лира на Орфей” за самоковци

Детската вокална група “Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева при ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” бе отличена със “Златна лира на Орфей” на Дванадесетия национален фолклорен конкурс “Орфеево изворче”, състоял се от 23 до 25 март в Стара Загора.
Признанието за даровитите млади певци дойде в раздела “Автентичен фолклор”. Съставът се представи отлично и на гала концерта, с което получи и покана от председателката на журито Дочка Къшева за запис в Българската национална телевизия.
“Златна лира на Орфей” заслужи и най-малката изпълнителка – 4-годишната самоковка Деяна Чаушева. Тя участва и в гала концерта, получи специален диплом, а Асоциацията за европейска интеграция “Дунав, Испания” й връчи грамота и българска национална носия. Ръководителка на Деяна е Величка Чаушева.
Квартет “Китка” с ръководител Даниела Георгиева при читалище “Христо Ботев” в Говедарци пък бе удостоен с “Бронзова лира на Орфей” за много доброто си представяне в раздел “Обработен фолклор”.
“Медени звънчета” и ръководителката на групата Даниела Георгиева помолиха да благодарят чрез вестника на директорката на ОУ “Митр. Авкс. Велешки” Ирена Коцева за осигурените средства, подпомогнали участието на формацията в конкурса.
В авторитетната традиционна изява са се представили общо близо 2000 изпълнители от цялата страна, както и гости от Молдова и Беларус.
На 1 април “Медени звънчета” и “Китка” ще участват и в националния конкурс “Орфеева дарба” в София.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*