ДВГ „Медени звънчета” с второ място от международен детски етнофестивал

Детската вокална група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бе класирана на престижното второ място в своята възрастова група в 19-ото издание на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, състоял се на 31 май и 1 юни в хасковското селище Минерални бани.
Младите самоковки изпълнили две автентични песни, характерни за нашия регион – „Яна биле брала” и „Драгано, Драганчице”, с което заслужиха мястото си сред наградените групи в последната своя изява за учебната година.
„Участваме за четвърти път, но толкова силна конкуренция на състави от музикални училища, както и от други държави – Турция, Румъния, Сърбия, Молдова, Индия и др., досега не е имало. Явно нивото се покачва с всяка следваща година, а това нас само може да ни мотивира да бъдем още по-прецизни”, сподели за „Приятел” Даниела Георгиева.
Тя изрази задоволство от отличното представяне на своите възпитаници, които превъзмогнали обстоятелствата около участието си и излезли изключително мобилизирани на сцената на Летния театър в китното родопско селище. „За следващата година ще търсим още по-труден материал”, заяви Георгиева, която наскоро бе отличена от Община Самоков със званието „Учител на годината”.
Близо 2000 деца и младежи от цял свят са участвали във фестивала, който е отличен със сертификат за европейско качество. Организатори на проявата са КНСБ и благотворителният фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, а тазгодишното издание е преминало под патронажа на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*