Двоен триумф за Гранеруд в Германия, Зографски остана извън топ 30

Халвор Егнер Гранеруд спечели и двете състезания по ски скокове във Вилинген, Германия, на 4 и 5 февруари. Така норвежецът натрупа четири последователни и общо 9 победи в стартовете за Световната купа от началото на сезона.
26-годишният скандинавец съкруши конкурентите си със скокове от 149.5 и 138 метра в събота, а ден по-късно постигна 147.5 и 142 метра. Благодарение на страхотното си представяне в Германия Гранеруд увеличи преднината си на върха в генералното класиране. Норвежецът е с актив от 1516 точки и има повече от убедителна преднина пред най-близките си преследвачи – полякът Давид Кубацки (1278 т.), словенецът Анже Ланишек (1083) и австриецът Щефан Крафт (1003).
Единственият български представител в стартовете за Световната купа Владимир Зографски не успя да покаже най-доброто от себе си във Вилинген. Самоковецът завърши на 42-о място в събота, когато записа скок от 125 метра и не се класира за втория кръг на надпреварата. В неделя пък Влади отпадна още в квалификациите за официалния старт, тъй като направи скромен скок от 101.5 метра и зае 55-о място в пресявките.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*