ДГ „Белчинче”, Ивана Зърнева и Мартина Дибекова – златни на „Евро фолк – Жива вода 2019”

Детската група „Белчинче” с ръководител Даниела Георгиева към читалище „Светлина” в Белчин и индивидуалните изпълнителки от състава Ивана Зърнева и Мартина Дибекова спечелиха златни медали от осмото издание на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2019”, състоял се от 6 до 10 юни в Хисаря.
„Децата пяха перфектно и се справиха по най-добрия начин дори с бавната, трудна и безмензурна /неоразмерена/ песен „Горице, ле”, която изпълниха за първи път на сцена”, заяви за „Приятел” ръководителката Георгиева. „Белчинче”-тата се представили с още една автентична творба – „Запали Доне”, както и с две шопски песни със съпровод на тамбура – „Чие оро” и „Шета мома”.
Даниела Георгиева сподели, че е още по-щастлива заради златните отличия на Ивана Зърнева /„Оздол иде” и „Кога съм била маненка”/ и Мартина Дибекова /„Байе, ле” и „Су ноч коне”/, които се качили с едно стъпало нагоре в сравнение с миналата година, когато са били удостоени със сребърни отличия.
„Оценяването на индивидуалните изпълнители бе още по-стриктно, но дори и самата аз, която по принцип съм много критична, бях сигурна, че момичетата заслужават златни медали, защото се справиха отлично”, коментира дългогодишната музикална педагожка. Тя изрази задоволство и от много добрата организация на проявата, която позволила на участниците да дадат най-доброто от себе си.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*