Девойките се върнаха в играта след хубава победа над “Септември”

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Жизнено важен успех с 69:65 над “Септември 97” /Сф/ във втората си среща от група “А” на държавното първенство за девойки до 19 г. записа “Рилски спортист”.
Нашите момичета излязоха напълно преобразени след вчерашното фиаско с “Балкан” и още от самото начало на двубоя поеха инициативата. Отлични изяви през първото полувреме имаше Росица Мирчева, отбелязала 15 от общо 16-те си точки в мача в първите 20 мин., след които “Рилски” имаше аванс от 11 пункта – 38:27. В третата част столичанки намалиха пасива си до един кош разстояние и върнаха напрежението в състава на Борислав Трифонов. Самоковки обаче удържаха напъна на септемврийки и се поздравиха с ключова за класирането в групата победа. Изключителна роля за успеха на нашите имаше капитанката Никол Николова, измъкнала съотборничките си в най-напечените ситуации в мача. Плеймейкърката ни остана на паркета през всичките 40 мин. и завърши с 21 т. и по 7 борби, асистенции и отнети топки.
В другата среща от групата “Балкан” разгроми аутсайдера “Дунав” /Русе/ със 79:22 и излезе начело в подреждането. Утре предстои и развръзката в първия поток. “Рилски” ще гони категоричен успех срещу русенки, докато в пряк спор за челните позиции един срещу друг излизат съставите на “Балкан” и “Септември”.
“Рилски спортист”: Николова 20, Мирчева 16, Радойкова 8, Чипова 6, Клисарска 5 /Ив. Николова 7, Гелова 6, Гърлянова/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*