Девойките сразиха „Нефтохимик” и се окичиха с бронза

Кристина Пейчинова

Школата на БК „Рилски спортист” продължава да печели нови отличия. След като 10-годишните момчета на клуба взеха сръбърни медали от републиканските финали, а момичетата /10 г./ и кадетките заслужиха бронзови отличия, сега и девойките до 18 г. се качиха на почетната стълбичка.
На завършилия в неделя държавен шампионат в Монтана момичетата на Иван Лепичев финишираха трети, след като в малкия финал се справиха със съпротивата на „Нефтохимик 2010” след епично 65:60.
Срещата в зала „Младост” бе изключително равностойна, като на полувремето бургазлийки имаха минимална преднина – 31:30. В началото на третата четвърт нашите заиграха по-настъпателно и взеха аванс от 8 точки. Това развитие на нещата обаче сякаш поуспокои отбора. Тимът от Бургас не се предаде и с финален щурм съумя да навакса изоставането си.
С три решителни тройки в последните 3 минути на двубоя самоковки все пак измъкнаха успеха.
Най-резултатна за победителките за пореден път бе Теодора Динева. Тя завърши с „дабъл-дабъл” от 24 точки и 10 борби. Съотборничката й Кристина Пейчинова също се представи на ниво, добавяйки 18 пункта и 9 овладени топки.
По пътя си към третото място „Рилски” надигра „Дунав” и „Монтана” в предварителните групи и загуби от „Шампион 2006”, а на полуфинала отстъпи с 42:63 от бъдещия шампион „Черно море Одесос”.
Бронзовите медалистки: Кристина Пейчинова, Силвия Пешина, Теодора Динева, Даяна Щъркелова, Гергана Иванова, Николета Бандрова, Петя Серафимова, Станислава Георгиева, Мария Балабанова, Веселина Божкова, Катрин Пачаръзова, Мирела Щъркелова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*