Дербито “Черно море” – “Рилски” – пряко по NEWS 7

Дербито на 15-ия кръг в Националната баскетболна лига между “Черно море” и “Рилски спортист” /днес, неделя, от 18 ч./ прикова вниманието на тв канала NEWS7, който ще излъчи в пряко предаване вълнуващия сблъсък.
Водещият букмейкър Sportingbet очаква лека победа за “моряците”. Ставката за “1” е 1.15, докато евентуален успех на гостите се котира на 5.00. Равенството почти се изключва като вариант и затова то е застопорено на 17.00.
Поради огромния зрителски интерес пък двубоят е преместен от малката зала “Христо Борисов” в Двореца на културата и спорта, който има капацитет от 5000 седящи места.
Това ще бъде трето поредно домакинство на варненци в ДКС, преди това те биха там по убедителен начин “Черноморец” и “Балкан”. В класирането “моряците” са втори, докато нашите са 6-и.
В “Рилски” нямат претенции къде ще се надиграват с изненадата на първенството. По-важно за тима в момента е да намери решение на неубедителните си изяви напоследък. От претендент за челните позиции самоковци се озоваха в долната половина на таблицата. За това свидетелстват рекордните 11 поражения, които отборът ни допусна от октомври м. г. насам. Освободени бяха двама от основните плеймейкъри Корин Хенри и Уил Уокър и до края на шампионата ще се разчита на юношата Дарин Иванов и на навършващия ден преди мача във Варна 35 години Йордан Бозов.
“Трябва на всяка цена да спечелим една-две срещи, за да придобият самочувствие момчетата. Сега те са леко затормозени, но се надявам в най-скоро време да покажат коренно различна игра”, отбеляза наставникът Росен Барчовски.
Специалистът изпитва най-тежкия си период, откакто пое отбора през февруари 2011 г. Под негово ръководство “Р. спортист” постигна безпрецедентен требъл от бронзови медали в последния сезон – в НБЛ, в турнира за националната купа и в Балканската лига.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*