Децата от Центъра за настаняване от семеен тип празнуваха с дипломати от 10 държави

Коледно парти с празничен обяд, организирано от посланика на Суверенния Малтийския орден за България Камило Дзуколи и неговия съветник Богдан Паташев, се състоя на 16 декември в Центъра за настаняване от семеен тип.
Сред гостите бяха дипломати от Алжир, Аржентина, Белгия, Ватикана, Италия, Кувейт, Мароко, Полша, Южна Африка. Присъстваха и председателят на Агенцията за закрила на детето Офелия Кънева, кметът Владимир Георгиев, зам.-кметът Сия Шехтанова, игуменката на Девическия манастир Пелагия, представители на самоковския Ротари клуб, учители.
Младите хора изпълниха църковни песнопения заедно с игумения Пелагия, рецитираха родолюбски стихове, а преди храненето казаха молитва.
Гостите останаха очаровани от представянето на своите млади домакини, от празничната трапеза и украсата.
Година преди сегашното посещение децата от центъра са били на творческа ваканция в с. Ковачевица, организирана от Малтийския орден. След това с творби на младежите е бил издаден и пътепис за Западните Родопи. Децата от центъра са присъствали и в президентството, при награждаването на посланик Дзуколи с орден „Стара планина”, когато и са се запознали с президента Румен Радев.
Наскоро, по случай Никулден, настанените в Центъра са се представили с базар в притвора на Девическия манастир, като ръчно изработените красиви изделия са предлагани на символични суми. Подобен базар сега е уреден във фоайето на първия етаж на сградата на Общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*