Деца задигнаха лека кола и потеглиха за София

Две момчета – на 15 и 12 години, бяха задържани за кражба на автомобил в града ни.
Предисторията: на 9 юли вечерта жена се оплаква в полицията, че паркираният пред дома й лек автомобил „БМВ 316” е изчезнал. Похищението станало само за двайсетина минути, докато колата е била отключена и с ключ на контакта.
Благодарение на бързите съвместни действия на самоковски и софийски полицаи автомобилът бил открит на пътя за столицата, в района на 38-ия километър. Возилото било оставено вдясно от платното, без гориво, но и без липси и повреди.
Само на около 200 м от мястото полицейските служители засекли и извършителите на деянието – момчета на 15 и 12 години, които досега не са имали подобни прояви.
При разследването станало ясно, че минавайки с колело покрай отключения автомобил, двамата решили да се повозят. 15-годишният седнал зад волана, метнали вътре колелото и потеглили към София. Скоро обаче бензинът свършил. Двамата зарязали колата и продължили към столицата с велосипеда…
15-годишното момче е задържано с полицейска мярка за 24 часа. По-малкият е разпитан в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая, след което е предаден на родителите му.
По случая е образувано досъдебно производство. Със случая е запозната и Районната прокуратура в Самоков.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Kondofersky Alexandar

    Талантливи циганета… Имат данни да станат автомобилни състезатели.

+ Leave a Comment

*