Джъстин Грей е надеждата на “Рилски” за дербито във Варна

Зала “Христо Борисов”. Снимка: www.bgbasket.com

В доста скандали се замеси следващият съперник на “Рилски спортист” в НБЛ – “Черно море”, преди съботната среща между двата отбора във Варна. Публиката на “моряците” първо пробва да влезе във физически контакт със звездата на “Балкан” Иван Лилов на 30 март, а впоследствие – на 7 април, ръководството на клуба от морската столица излезе с декларация относно съдийството по време на дербито с “Левски”, загубено с 84:86 секунди преди края. “Черно море” дори заплаши, че може да напусне шампионата, ако не бъдат взети мерки спрямо грешките на родни рефери.
“В последните години бяхме свидетели на много остри реплики от страна на г-н Петър Георгиев, президент и собственик на БК “Рилски спортист”, по отношение на съдийството, но ги приемахме доста лековато и повърхностно. В настоящото първенство отборът на “Черно море” има конкурентоспособен отбор. И ето, свидетели сме на негативното отношение на съдийската гилдия към отбора. Така че, господа ръководители, вземете спешни мерки да пресечете подобни уродливи действия! В противен случай, не го вземайте за заплаха, а като начин на мислене – ръководството на “Черно море” ще преосмисли участието си в Националната баскетболна лига”, се отбелязва в писмото, подписано от президента на варненския клуб Симеон Варчев.
Встрани от напрегнатата атмосфера около приятната изненада в шампионата баскетболистите ни тренират усърдно и остават максимално концентрирани за срещата в черноморската столица. Надеждите на отбора са свързани с навлизащия във все по-добра форма американец Джъстин Грей. Плеймейкърът загатна за големите си възможности в дуела с “Левски” преди 12 дни, в който записа 21 точки и грабна 4 борби.
Дербито между “Черно море” и “Рилски спортист” е на 12 април от 17 ч. в зала “Христо Борисов”. Водещият букмейкър Sportingbet определи домакините за абсолютен фаворит в срещата. Техният коеф. за победа е 1.20. Успех на гостите пък се котира на 4.00.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*