Диана Чаушева отново първа на международен конкурс

Отлично се представи Диана Чаушева на Четвъртия международен конкурс за камерна музика и индивидуални изпълнители “Проф. Асен Диамандиев”, състоял се от 9 до 11 октомври в Боровец. 12-годишната Диана бе единствената цигуларка в групата на 11-14-годишните, отличена с първо място. Самоковското дарование заслужи и награда от Съюза на българските музикални и танцови дейци.
Председател на журито на конкурса беше проф. д-р Стела Митева-Динкова. Самият конкурс пък бе включен в програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби.
Диана е ученичка на Благородна Танева в Националното музикано училище “Любомир Пипков” в София. През последните месеци талантливото момиче спечели първа награда за изпълнение на цигулка и първа награда за поп и джаз пеене на международния конкурс “Звукът на времето” във Велико Търново, първа награда и номинация за Гран при на артфестивал “Трявна”, първа награда за поп и джаз пеене на международния конкурс “Златни ябълки” в Кюстендил и първа награда на международния конкурс “Opus Artis Paris”.
Чаушева ще бъде и стипендиант на Община Самоков през новата учебна година.
Във фестивалната програма, направление “Фолклор” /акордеони/ пък първото място зае Мариян Минчев. А най-малкият участник, изявил се на сцената с народно пеене, бе едва 7-годишният Крум Русинов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*