Димчо Мицов от „Рилски атлет” стана републикански вицешампион на Софийския маратон

Снимка: www.atletikabg.com

Състезателят на клуб „Рилски атлет” Димчо Мицов спечели републиканската вицешампионска титла по време на Софийския маратон на 14 октомври. Той измина класическата дистанция от 42.195 км по столичните улици за 2.29:41 ч. Това му осигури второто място сред участниците в националния шампионат и 11-о в общия международен старт. Държавен шампион стана притежаващият български паспорт Исмаил Сенанджи от Уганда, който изпревари Мицов с едва 11 секунди. Това е втора републиканска титла на маратон след 2015 г. за Сенанджи, който е женен за българка и вече няколко години живее със семейството си във Варна. Димчо Мицов пък не успя да защити миналогодишния си успех, когато постигна време от 2.26:42 ч. Трети тази година завърши Росен Лилов от „Локомотив София – Никола Карапетров”.
Победител в маратона стана Стивън Киплагат от Кения с нов рекорд на трасето от 2.14:06 ч. Втори дистанцията измина друг кениец – Абел Роб, а в тройката влезе и мароканецът Нуени Редуан. Първа при жените пък стана Рут Матебо от Кения с време 2.35:21 ч.
Близо 4000 души се включиха в стартовете на 3, 10, 21 и 42 км, като специално за участие в Софийския маратон в България пристигнаха 33-ма елитни бегачи от Кения, Етиопия, Уганда и Мароко, както и атлети от общо 48 държави.

Делян Василев

Снимка: www.lap.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*