Динева, Щъркелова и Бандрова блестят за България на “Евро 2013”

Теодора Динева

Националният отбор по баскетбол на България за девойки /18 г./ допусна очаквана загуба на европейското първенство в унгарския град Мишколц. Младите “трикольорки” се спънаха от фаворита Литва – 88:102 /ставката на Sportingbet бе едва 1.11 за „2”/, и само чудо може да ги класира на полуфиналите. Чудото се изразява в разгромен успех с поне 22 точки разлика над един от най-стойностните отбори в кампанията – Полша, в предстоящия сблъсък между двата състава. Освен това нашите трябва да стискат палци за Литва в двубоя срещу Украйна. Всякакъв друг вариант оставя националките в дивизия “В” за поне още една година.
Три състезателки на “Рилски спортист” се представиха подобаващо в неравния дуел с Литва. Най-резултатна бе Теодора Динева, блеснала с 27 точки и 5 борби. Съотборничките й от “Рилецо” Даяна Щъркелова и Николета Бандрова добавиха съответно 10 т. и 7 овладени топки и 2 пункта.
В предишния мач на България – с Финландия /85:69/, Динева отново бе между най-добрите. Тя записа актив от 19 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Даяна Щъркелова
Николета Бандрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*