Докога разкопаното и замърсеното ще затрудняват движението?

От няколко дни в района на Първи квартал се появиха нови разкопки по улиците, следите и последствията от които са изумителни. Оказва се, че „ВиК” е извършвало някакви измервания, вероятно свързани с оплакванията на жителите в квартала от качеството на услугите, които предлага дружеството. Няма лошо, че след много време „ВиК” реагира на тези сигнали, но изумително е състоянието на улиците след тяхната инициатива. Те са разкопани, пръстта е разхвърляна безразборно. Ако перифразираме известната сентенция, ще кажем: „Хубава работа, ама… на „ВиК”.
Това е поредното безпардонно отношение на монополиста „ВиК”, с което отново показва своето отношение към клиентите си и жителите на общината. Изумени сме от начина, по който „ВиК” е извършил тази дейност и от безотговорното отношение към всички нас. Не искаме да повдигаме пак въпроса за качеството на услугите, цените, състоянието на водопроводната мрежа и т. н.
В същото време ръководителят на дружеството е кандидат за депутат в листата на една от големите партии за предстоящите избори. Без да намесваме политиката, можем да си направим извода какво можем да очакваме.
Не знаем дали общинската администрация има отношение по тази акция на „ВиК” и дали ресорните звена са наясно с последствията от нея. Ако те не знаят нищо по въпроса, тогава безотговорността е двойна.
Не по-назад остава и другият монополист – „Бекастрой”, от чийто автомобил на една от улиците в квартала е разлято огромно количество нафта и масло, които преминаващите коли и живеещите там разнасят навсякъде, дори и по домовете си.
Настояваме преди великденските празници „ВиК” да възстанови в предишния им вид участъците, които са разкопани и безобразно замърсени. Да не забравяме също, че на 20 април, в събота, трябва да се постараем да изчистим България за един ден!?…

Жители на Първи квартал

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*