Допълнителна линия от София до Клисура ще има може би през лятото

Проблемът на пътуващите от Клисура и други села в Палакарията до София и обратно се разрешава.
Самият проблем възникна, когато преди около година превозвачът решил, че линията е нерантабилна и се отказал да извършва услугата. Гражданите, ползващи тази линия, основно – жители на Ярлово, повдигнаха въпроса тогава в пресата /в. „Приятел”/ и се обърнаха за съдействие към кмета на общината и към кмета на Столична община.
Линията е под юрисдикцията на Столична община, но независимо от това самоковският градоначалник Владимир Георгиев е провел по въпроса редица срещи, като е разговарял с областния управител на Софийска област Красимир Живков и с отговорни представители на Софийската голяма община.
В крайна сметка въпросът е разрешен, информираха от самоковската общинска администрация. В момента има редовна линия от Клисура до София и обратно, която обслужва и селата Белчин, Алино, Поповяне, Ковачевци и Ярлово. Автобусът тръгва в 6 ч. сутринта от Клисура и се връща в 18.30 ч. от София. Така жителите на тези села, които работят в столицата, имат удобна транспортна връзка. В момента се обсъжда възможността за допълнителна линия през лятото, заявиха още от Общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*