Дубълът на “Лукойл” удари “Рилски 2”

Вторият отбор на “Рилски спортист” допусна първа домакинска загуба в първата шестица на “А” група. Възпитаниците на Даниел Клечков загубиха с 59:75 в неделя, 12 февруари, в “Арена Самоков” от “Академик” /София/, чийто тим е на практика сателит на гранда “Лукойл Академик”.
Нашите момчета играха без две от основните си фигури – играещите и за първия тим Николай Стоянов и Денислав Вутев, което значително отслаби съпротивителните им сили. Самоковци все пак се опълчиха на по-опитните си и превъзхождащи ги в ръстово отношение опоненти, като до края на първата част резултатът бе равен – 23:23. Оттук насетне обаче гостите успяха да се възползват от късата пейка на “Рилски” и постепенно натрупаха комфортен аванс, за да си осигурят в крайна сметка и и окончателния успех.
Най-деен в редиците на “Рилски 2” бе гардът Адриян Секулов, който записа 26 т. Мирослав Васов се отчете с 12 пункта, а резервата Георги Бързаков добави 8 т.
В следващия кръг самоковци гостуват във Видин на местния “Видабаскет”. Мачът в местната зала “Фестивална” е насрочен за неделя, 26 февруари, от 17 ч.
“Рилски спортист 2”: Секулов 26, Васов 12, Акимов 8, Гелов 5, Христов /Бързаков 8, Милчов, Маринов, Колев/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*