Една „Омайна нощ” в средата на лятото

Средата на лятото е време, обичайно за отпуски и раздвижване към местата за отдих. Културният календар в много селища включва главно събори и фестивали. Театралните постановки и концертите остават в летните театри на големите градове. В по-малките селища любителите на театъра очакват есента.
Младежката театрална студия при читалище-паметник „Отец Паисий” поднесе обаче на зрителите си на 29 юли приятна изненада – постановката „Омайна нощ”. Пълната зала показа, че всеки сезон е подходящ за любителите на театъра.
Изненада поднесоха и младите актьори Димона Савчова, Даниел Кирилов, Миролюба Ташова. Всяка година на сцената излизат нови имена на наши талантливи младежи. Толкова е хубаво да се радваш на тази младост в града ни!
Постановката на „Омайна нощ” от Жосиан Баласко с режисурата на Васил Михайлов като че огря с юлското слънце участниците в спектакъла и публиката с веселата и остроумна история в типично френски стил. Едно барче на провинциална гара, един мъж и една жена, разменящи каскади от насмешливи реплики пред любопитните очи на барманката и под деликатния фон на популярни френски шансони. И… в крайна сметка се оказва, че са се намерили две сродни души.
Макар че на пръв поглед тази история на героите изглежда лека в изпълнението им, по думите на Васил Михайлов е плод на тежки репетиции и себеотдаване. А това вече е и пример за навлизане в сложната магия на театъра.
В пиесата се изявяват и Габриела Павлова, Божидара Трохарова, Мария Иванова. Хореографията е на Ралица Стоянова. Спектакълът е реализиран с подкрепата на „Самел-90” АД и дизайнерско студио „Ив-Мари”.

Антония Бояджиева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*