Електроенергията на ромите била едва 20 % от тока, който се краде в общината!…

„По статистика енергията, която се консумира от целия ромски квартал в Самоков, представлява 20 % от общата електроенергия, която се краде на територията на общината”, заяви за „Приятел” инж. Ивайло Добруджански, доскорошен ръководител на Регионално звено – Самоков към дирекция „Експлоатация и поддържане” – „ЧЕЗ Разпределение България” АД.
При това се изключват допустимите технологични разходи от 10 %, регулативно задължителни за предходния период.
Инж. Добруджански бе уволнен наскоро, след телевизионно предаване през миналата година за кражби на ток в самоковския ромски квартал и последващи действия на различни органи.
„Аз се оказах единственият виновен и потърпевш след излъчения телевизионен материал, макар че не съм управлявал еднолично целия производствен процес и по никакъв начин не бих могъл да извършвам нещо тайно, в противоречие с политиката и морала на дружеството”, констатира бившият вече шеф.
Той добави, че през последните месеци, откакто не е на работа по здравословни причини, нищо не е променено по отношение на електрозахранването на циганската махала и на заплащането на консумираната от ромите електроенергия. „Вместо да търсим изход от трудните ситуации, ние търсим само виновни”, категоричен бе енергийният спец.
В статия под надслов „Истината за електроснабдяването на ромския квартал” /която ще публикуваме утре/ Ив. Добруджански се спира на предисторията на проблема, като изтъква безхаберието и бездействието в случая на висши държавни органи и ръководители в сферата на енергетиката.
Добруджански обеща в зависимост от развитието на случая да направи в бъдеще по-задълбочен анализ и да даде още по-подробни разяснения, като добави, че е готов да обсъжда проблема публично и по всяко време с всеки, който не е съгласен с изнесените факти и съображения.
„През цялото време съм изпълнявал съвестно служебните си задълженията и поради това смятам уволнението ми за несправедливо и неправомерно, имам намерение да търся правата си по съдебен ред”, заключи Добруджански.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*