Емил Бинев спечели конкурса от тройката в Мача на звездите

Емил Бинев

Най-новото попълнение на “Рилски спортист” – Емил Бинев, е новият шампион от зоната за три точки. 22-годишният баскетболист, който през сезона има 47-процентова успеваемост от далечна дистанция, отвя конкуренцията във финала на конкурса, предхождащ HDI “Мача на звездите”.
Бинев записа внушителния резултат от 14 точки в надпреварата. С една по-малко остана Божидар Аврамов от “Лукойл Академик”, а тройката оформи американецът Реджиналд Холмс от “Берое”.
В кампанията се включи още един състезател на “Рилски” – Тери Смит, който обаче постигна на сметката си скромните 7 точки.
Иначе в самия двубой между българи и чужденци, състоял се пред 2500 зрители в “Арена Армеец” в столицата, победител излезе тимът на родните играчи, който се наложи убедително с 90:72. За победителите нашият Христо Захариев записа няколко минути на паркета, докато за чужденците Тери Смит, Бранко Миркович и Тони Гуджино реализираха съответно 9, 5 и 2 точки.
Любопитното е, че съставът на чуждестранните баскетболисти бе воден от бившия наставник на самоковци Александър Тодоров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*