Емил Емилов и Виолета Попова – шампиони на Самоков по тенис на маса

Варненецът Емил Емилов спечели титлата на традиционния турнир по тенис на маса за купа „Самоков”, състоял се на 12 август, събота, в Младежкия дом. Емо надви изключително трудно в драматичен финален сблъсък с 3:2 гейма нашия съгражданин Иван Недялков, оставил отлични впечатления с изявите си през целия турнир. Двубоят бе абсолютно копие на финала отпреди 5 г., когато Емилов също стигна до успеха с 3:2 гейма. За представителя на Морската столица това бе рекорден пети трофей от надпреварата, като предишните му постижения бяха между 2011 и 2014 г.
Още един напрегнат и качествен дуел беляза битката за третото място. В крайна сметка то стана достояние на нашия колега Делян Василев, победил също с 3:2 гейма талантливия младок Здравко Четвороженски /втори през м. г. при мъжете и ученически шампион/.
При дамите Виолета Попова спечели за втори път през последните години шампионската титла. Любопитното е, че отново съперничка на опитната състезателка в оспорвания финал бе Ирена Рогачева. В спора за третото място Станислава Стоянова победи Лиляна Сотирова.
Въпреки че тази година кандидатите за титлата в мъжкото направление бяха едва 8, категорично може да се каже, че този път качеството надделя над количеството. Това заключение се потвърждава и от факта, че миналогодишният първенец Петър Ненчев нямаше късмет и отпадна още в груповата фаза.
Председателят на тенис клуба Кирил Москов изтъкна, че в знак на съпричастност след наводнението в Самоков от началото на юли наградите – книги, тениски и хилки за тенис, са закупени от местни магазини. Кметът Владимир Георгиев награди победителите и поздрави всички участници в проявата.
Главен съдия бе Валери Пенчев, а подкрепа в организацията оказа директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*