Жаки Златанова подсилва „Рилски” в битката с „Монтана”

Жаклин Златанова

Страхотен удар направи женският тим на „Рилски спортист” часове преди четвъртфиналния плейоф с „Монтана” от Националната баскетболна лига. Клубът привлече националката Жаклин Златанова, която понастоящем защитава цветовете на испанския елитен „Сарагоса”.
Според правилника на родната баскетболна федерация всеки отбор има право да картотекира състезателка, която е под 25 години и може да играе за националната гарнитура. Именно от тази вратичка се възползва „Рилски” и реши да привлече една от най-добрите родни баскетболистки през последните години. Обстановката на Златанова в Самоков няма да й е непозната, тъй като тя носеше екипа на „Рилски спортист” през сезон 2003/2004 г. След това Жаки пое към Франция, където подсили местния първодивизионен „Тарб”.
Любопитното е, че старши треньор на „Р. спортист” е майката на Златанова – Красимира Банова, под чието ръководство тимът ни завърши на 6-о място в редовния сезон.
Първият сблъсък с „Монтана” е в сряда, 28 март, от 18,00 ч. в зала „Младост” в областния център. Реваншът е в петък в „Арена Самоков”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*