Жените пропиляха аванс от 15 т. срещу „Хасково“, паднаха 58:69 в края

Снимка: Ивайло Андреев

Историческа поредица от 3 мача без загуба бе на път да постигне женският тим на „Рилски спортист“ срещу „Хасково“ /58:69/ в среща от 8-ия кръг на НБЛ, състояла се на 1 декември. Домакините, въодушевени от двата поредни успеха над „Берое“ и „Нефтохимик“, грабнаха съперника в самото начало и поведоха с 30:15 в средата на втория период. Вместо разгром обаче, гостенките бързо се върнаха в играта и до полувремето догониха нашите за 36:39.
След почивката тимът ни бе неузнаваем и логично загуби. Самоковки зациклиха в стрелбата от средно разстояние /42 % успеваемост/, загубиха, макар и минимално, борбата под коша, а и не можаха да се противопоставят на атомното дуо на хасковлийки Биджони Рийвс-Кения Макбий, реализирало 2/3 от точките на своя отбор.
Малка утеха за „Р. спортист“ може да е фактът, че Стефка Митева стигна до 5-ия си „дабъл-дабъл“ в първенството /17 точки и 10 овладени топки/, както и това, че една от лидерките на „Хасково“ – Линдзи Хорбатък, остана „капо“ и не отбеляза нито една точка.
Старшията Иван Лепичев логично бе като буреносен облак след дуела: „Не може с 26 грешки да спечелиш мач срещу такъв противник. За мен това е големият проблем – че имаме голяма техническа негодност, на базата на която се получават тези технически грешки. Вкараха ни 22 точки от наши грешки, което е недопустимо!“
Наставничката на гостенките Елена Станкова също не остана особено удовлетворена от развитието на събитията в „Арена Самоков“: „Започнахме много сковано. Предупредих момичетата на разбора, че трябва да влязат агресивно в срещата, защото по традиция започваме лигаво мачовете си в Самоков. Все пак хубавото е, че някак си успяхме да победим.“
В следващия кръг нашите момичета гостуват на „Левски“. Двубоят е навръх студентския празник 8 декември от 15 ч. в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

8 кръг, резултати
Р. спортист – Хасково – 58:69
Дунав – Левски – 73:77
Монтана – Нефтохимик – 74:63
Берое – почива

Класиране
1. Дунав 5:2 12
2. Монтана 5:2 12
3. Левски 5:2 12
4. Нефтохимик 4:3 11
5. Хасково 3:4 10
6. Р. спортист 2:5 9
7. Берое 0:6 6

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*