Заловиха наркодилър и осем негови клиенти

Служители от Областната дирекция на МВР задържаха наркодилър в Самоков, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Специализираната операция е била проведена на 7 март от криминалисти и служители на отдел „Досъдебно производство” в дирекцията и от полицаи от Районното управление в града ни.
В дома на 31-годишния Р. Я. били открити два контейнера с пет найлонови плика с канабис и четири с амфетамин на прах и гранули. Проверяващите намерили още един плик и кутия с канабис, електронна везна, лаптопи, бормашини, мобилни телефони, принтер, кафе-машина и други вещи, за които мъжът не могъл да представи документи за придобиване и собственост.
Р. Я. е с множество регистрации за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Той е бил задържан с полицейска заповед за 24 часа.
В хода на разследването криминалистите попаднали в следите и на осмина клиенти на наркодилъра. В. М. /30 г./, П. Б. /29 г./, Л. Т. /24 г./, Л. Н. /30 г./ и Д. С. /27 г./ са криминално проявени и регистрирани за кражби и хулигански прояви; останалите трима – А. Х. /31 г./, Н. К. /30 г./ и Г. Г. /30 г./ досега не били попадали в полезрението на полицията. Всички осем души също са задържани.
По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да се уточни количеството на иззетите наркотици. Материалите са докладвани на Софийската окръжна прокуратура.
Разследването продължава.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*