Запознайте се с новата самоковска група OutCast

Амун Назим, Александър Веждаров и Божидара Трохарова

Най-новата музикална група в Самоков се казва OutCast. Участниците в нея са стари познайници на следящите изкъсо творческия живот в града ни. В новосформираната банда се забелязват имената на Александър Веждаров /китара и вокал/, Амун Назим /китара: бас и ритъм/ и Божидара Трохарова /китара и вокал/, които са познати на широката публика от участието им в китарен ансамбъл „Акустика”. Явно учителят им Христо Христов е изваял техния талант до нужното ниво и младежите се впускат успешно в предизвикателството да свирят не само на акустична, но и на електрическа китара.
Техен колега е Николай Войнов. Той е по-познат на културната общественост като актьор, а отскоро и като режисьор. В младежкия състав пък Ники свири на нетрадиционния за нашите географски ширини инструмент – кахон /перуански перкусионен инструмент/.
„Всичко започна на коледно парти в края на миналата година. Тогава се заговорих със собственика на клуб-ресторант „Ретро” Даниел Чанев, който ми каза, че иска да направи нещо по-различно и разчупено в заведението си. Веднага се сетих за Алек, Амун и Божидара, които познавах от изнасяните концерти на ансамбъл „Акустика”. С тях сме приятели отдавна, все пак и аз свирех в състава преди време”, разказва Н. Войнов.

Николай Войнов

Когато разбрали за поканата, музикантите се зарадвали и веднага приели интересното предложение да свирят в самия ресторант, а през лятото и в чудната градина в двора на комплекса.
„Пред нас се яви отлична възможност да се усъвършенстваме, да добием опит, а и да припечелим по някой лев”, обяснява причините за приемане на предложението А. Веждаров. Той добавя, че в началото младежите са били притеснени по време на нетрадиционните за града ни изяви, но постепенно са се отпуснали, придобили са самочувствие и сега се чувстват в свои води.
Изпълненията на OutCast могат да бъдат чути и наблюдавани от любителите на музиката всеки петък и събота в „Ретро” между 20.00 и 23.30 ч. „Изпълняваме предимно рок песни. Често експериментираме с някои парчета от нашия репертоар – около 70 родни и чуждестранни вокални произведения. Наскоро пък създадохме и първата си авторска песен – „Светлина”. Работим по още няколко авторски проекта и се надяваме в близко бъдеще да имаме резултат”, обясняват талантливите музиканти.
„Любовта към музиката ни обединява и ние изпитваме истинско удоволствие, докато правим това, което обичаме. Репетираме почти всекидневно по 4-5 часа в читалище-паметник „Отец Паисий”. Ако е хубаво времето, често свирим и навън – по центъра и на други места в града”, споделя пък Божидара Трохарова.
Първата им изява на официално събитие бе по време на заключителната церемония на Третия национален фестивал за любителските театри „Театър без граници” в читалище-паметник „Отец Паисий” в края на октомври.
Пожелавам от сърце на новосформираната група успешно творческо развитие и музикална реализация. Очакваме приятни изненади от младежкия състав в близко бъдеще. Защо не и по време на коледно-новогодишните празници?…

Светлина

Поглеждам към небето, виждам твоите очи
и как слънцето прокрадва алени лъчи.
Утрото рисува приказка една,
сякаш със магия разпалва мисълта.

Не, не искам да вярвам,
че това е само мечта.

Припев:
Искам да виждам светлина,
с теб да прогоня самотата.
Виж, сега не чувствам страх,
ти ми върна свободата.

Поглеждам към морето, колко много истини
изчезват в миг от нас, докосват сините вълни.
Залезът рисува приказка една,
нежно ни докосва, носи тишина.

Не, не искам да вярвам,
че това е само мечта.

Припев:…

И пак вървя без цел и без посока,
и пак вървя с надеждата да те намеря.

Припев:…

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*