Започна силният международен турнир по футбол в Говедарци

Обновената футболна база в село Говедарци приема може би най-престижното състезание в историята на своето съществуване – силен международен турнир за юноши до 17-годишна възраст. В надпреварата участват шест отбора – столичните “Левски” и “Септември”, организаторите на проявата от “Локомотив” /Пловдив/, както и сръбският “Бродарац”-Белград, гръцкият “Аполон”-Атина и канадският “Олимпикс”-Ванкувър.
Съставите са разделени в две групи, а в откриващия мач вчера пловдивското “Локо” победи трудно с 1:0 “Септември” /София/. Програмата за утрешния ден предвижда да се изиграят две срещи – от 10.30 ч. между “Септември” и “Олимпикс” и от 18 ч. между “Бродарац” и “Аполон”.
Финалът на престижния турнир ще се играе в събота, 29 юли, от 11 ч. на стадион “Искър” в Самоков. Веднага след края на мача ще бъдат наградени и отличените отбори и футболисти.
Инициатор на турнира е президентът на пловдивските „смърфове” Христо Крушарски, който е родом от най-голямото самоковско село. Патрон на начинанието е легендата на „черно-белите” и българския футбол Христо Бонев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*