За коледните добавки и за още нещо

Мнение

На млад мъж се оплаках, че няма да има коледни добавки, а той ми отвърна: „Защо плачете за 20-30 лв., а не искате поне по 100 лв. към пенсиите си?! А пита ли ни пък някой нас, безработните, как живеем?!…”
Млъкнах и престанах повече да мисля за тези прословути коледни надбавки, дето няма да ги има…
По-късно разговарях с майка на две деца – ученици, която е и вдовица. От няколко месеца търси работа, но от никъде никаква добра вест.
Какво излиза – младите без работа, а ние, възрастните с по няколко болести, искаме да ни се увеличават пенсиите. Министър-председателят каза, че няма пари.
Добре, но защо не се помага на бизнеса да се откриват нови работни места? Т. нар. сива икономика била една трета – защо не се вкара в релси? Хората говорят, че подкупите са големи…
Идват избори. Народът се люшка от ляво на дясно и обратно, а вече над 20 години не живеем по-добре, отколкото при Тодор Живков.
И ако говорим за жизнен стандарт – какво ядем днес? Родното производство на плодове, зеленчуци и пр. е далеч от това преди 20-25 години. Южняците ни продават например домати, а ние, при нашите отлични климатични условия, буксуваме.
Кой ще оправи тази сбъркана икономика, ако властта не се погрижи?!

Райна Бакрачева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*