За пътя до Дупница ще се чакат европейски пари

Според последни сведения за средства за прословутия ремонт на пътя за Дупница ще се кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж”.
Това стана ясно след среща на кмета Владимир Георгиев с директора на Софийското областно пътно управление инж. Веселин Николов. До местните власти вече било изпратено писмо, с което се искало те да декларират, че не се предвиждат в близките пет години ремонтни дейности на този път.
Междувременно започна текущ ремонт на шосето за Дупница, като дупките по трасето се запълват. Това, разбира се, е временно решение, тъй като цялото шосе е в много лошо състояние. Дупките са не само големи и многобройни, но и асфалтът на много места е „изяден” отстрани и това допълнително стеснява пътя и усложнява движението по него.
Основен ремонт на това невралгично шосе, свързващо два от големите градове в Югозапада, не е правен поне от 30 години. Трафикът е сериозен, в този участък често стават и злополуки, включително с фатален изход за хора и автомобили. Недоволството на пътуващите е голямо. Шаосето е част от републиканската пътна мрежа и за него държавата би трябвало да проявява по-голяма грижа.
От общинската администрация в Самоков казаха, че въпросът е повдиган неколкократно, но засега безрезултатно. От години има и готов проект, който предвижда изграждане на трето платно, дори са приключени процедурите за имотите край пътя, планирани за отчуждаване. Основният ремонт обаче от година на година се отлага, а положението все повече се влошава.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*