За 6 месеца са задържани 100 кубика незаконна дървесина

За периода от 1 януари до 30 юни т. г. са констатирани 86 нарушения по Закона за горите, се казва в писмо на директора на Общинското лесничейство инж. Георги Чапкънски до ръководството на Регионалната дирекция по горите в София.
Задържани са 34 куб. обла строителна дървесина 21 куб. дърва за огрев, камион, УАЗ-ка, каруца, моторна резачка. Задържани са и вещи от нарушения, извършени от неизвестни контрабандисти – 28 куб. м обла строителна дървесина, 15 куб. дърва за огрев, камион ГАЗ, каруца и моторна резачка.
Събирането на наложените парични санкции е ангажимент на Националната агенция по приходите.
Междувременно пресслужбата на Общината направи допълнително уточнение във връзка със съобщението на пресцентъра на Реформаторския блок за нарушения в самоковските гори и последвали публикации по темата в пресата.
В съобщението на пресслужбата се изтъква, че твърденията за нарушения при управлението на лесничейството са неоснователни. При проверките, извършени в Общинското лесничейство от специалисти от Изпълнителната агенция и Регионалната дирекция по горите, не са открити сериозни нарушения. Констатираните нарушения засягат непочистени сечища и отделни случаи на сеч на немаркирана дървесина. Дърводобивните фирми вече работят по почистването, се подчертава в съобщението на общинската пресслужба.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*