Здравко Тенев с хеттрик от бронзови медали от държавното първенство по биатлон

Биатлонистът на „Рилски спортист” Здравко Тенев изпрати годината с цели три медала от републиканския шампионат, състоял се в края на март и началото на април в Банско. Нашето момче започна серията си още в спринта на 7.5 км при юношите старша възраст, където допусна 4 грешки на стрелбището. Последва ново бронзово отличие от преследването на 10 км. Тук произведените неточни изстрели на Здравко бяха повече от точните попадения – 11 срещу 9. Въпреки това ниският стандарт в стрелбата позволи на нашето момче да запази позицията си от първия ден. В последното състезание – индивидуалният старт на 12.5 км, който отново бе съставен от 4 посещения на стрелбището, Тенев постигна паритет от по 10 повалени и пропуснати мишени и пак стана трети в своята възрастова група.
В две прояви – спринта и индивидуалния старт, Здравко бе следван по петите от Деян Разложки от клуб „Боровец”, който и в двата случая обаче завърши четвърти. В преследването пък мерникът му изневери и Деян изостана на осмата позиция.
Биатлонистката на „Рилски спортист” Мартина Попова даде седми времена при девойките старша възраст в спринта и индивидуалния старт, а в преследването се класира една позиция по-напред. Стоянка Витанова от клуб „Боровец” пък стигна до две девети места при девойките младша възраст.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*