Златен знак на Самоков за спасителите на жена в Искъра

Радослав и Емил

Емил Василев Василев и Радослав Боянов Стоянов – двамата младежи, които с риск на живота си спасиха на 7 май т. г. жена от удавяне в Искъра, ще бъдат удостоени със златния почетен знак на Самоков.
Решението си общинските съветници взеха единодушно по предложение на Журналистическото дружество в Самоков и на постоянната комисия по култура, образование, младежки дейности и спорт.
Двамата младежи ще бъдат наградени и с по 200 лв. по предложение на инж. Петър Георгиев /”Самоковци за Самоков”/, подкрепено изцяло от колегите му.
Председателката на комисията Гиргина Рангочева пък припомни, че едно от момчетата /Емил/ е без работа и призова местните депутати и преди всичко бизнесмените сред тях да помогнат за настаняването му на работа.
За подвига на младежите “Приятел” писа в броеве 36, 37 и 38 от 8, 11 и 15 май т. г.
Емил Василев вчера, на 28 юни, стана на 21 години. Завършил е СОУ “Отец Паисий”. Част от отбора е на “Рилски спортист” – републикански шампион по баскетбол за юноши във Варна.
И Радослав Стоянов е 21-годишен. Той също е завършил СОУ “Отец Паисий”. Работи във фирма за обслужване на домашни любимци. Класирал се е втори на 2000 м на държавен шампионат по лека атлетика.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*