Златин Георгиев “хвана” варицела

Снимка: Радослав Каймаканов

Треньорът на “Рилски спортист” Росен Барчовски разкри причината, поради която вече втори мач един от най-опитните баскетболисти на тима – Златин Георгиев, отсъства от залата. Оказа се, че Голди е “хванал” шарка варицела и му се налага да премине през карантинен период, който ще го задържи извън строя поне за още десетина дни. Странното в случая е, че по принцип тази болест сполетява предимно деца и юноши, но станалото с крилото на нашите показва, че и на 30-годишна възраст човек може да изкара това заболяване.
Ето какво още сподели за дуела с гостите от “Академик” /Пловдив/ Росен Барчовски минути след края на срещата, спечелена от подопечните му с 84:69.
“Доволен съм от победата, не е имало и грам съмнение у мен през целия мач, че ще я постигнем. Трябва обаче да играем по-концентрирано, за да може по-бързо разликата да стане по-голяма. Липса на концентрация и дисциплина, както и подценяване води до това разликата да не е голяма – имам предвид доста над 20 т., за да могат да играят всички и да запазим силите на основните ни играчи. При всички положения обаче трябва да мислим, както се казва, за освежаване на състава, защото ни липсва ротацията. Като дойдат мачовете с най-силните отбори ще ни бъде трудно и затова смятам, че трябва да вземем минимум още един играч. Да, ние играхме силно и срещу “Лукойл” в Правец, и срещу “Балкан” в Ботевград, но се вижда, че малко не ни стига ротацията на играчите и това се отразява в умората в края. Когато се решава мачът, допускаме грешки както в нападение, така и в защита. Играем добре, но увеличаването на ротацията на играчите ще ни позволи да играем по-бързо, да бъдем свежи през всичките 40 мин., а не през 30 мин., и да имаме по-добра защита.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*