Златна статуетка от Пловдив за хора на ветераните-туристи

В самия Ден на народните будители – 1 ноември, под патронажа на БТС и Военния клуб в Пловдив туристическо дружество „Шипка” проведе за 13-и път национален песенен празник. Участваха туристически хорове и певчески групи от цялата страна.
Нашият хор се представи с пет песни, включително с „На вас, будители народни” по текст и музика на диригента Борис Стрински. Пет часа на сцената на военния клуб в центъра на Пловдив звучаха песните на съставите, посветени на народните будители и прекрасната българска природа. Ние, самоковските хористи, бяхме радостни, че се представихме отлично и че почти всички състави бяха включили в програмата си песни, композирани от нашия диригент.
Хорът ни бе награден със златна статуетка и диплом. Секретарката на дружество ”Шипка” Анна Камчева пък поздрави маестро Стрински със специално написано за него стихотворение.
Празникът бе организиран много добре от домакините, които почерпиха всички участници и ги закичиха със специални лентички с надслов „Слава вам, будители!”

В. Николова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*