Злато и бронз за нашите от турнири в Унгария и в Боровец

Снимка: Ник Хаджиев

Състезателите по спортна аеробика от клуб „Самоков” завоюваха злато, бронз и призови места на силните турнири в Унгария и в Боровец.
Двойката Анита Гаврилова/Ангел Казаков бе безспорен фаворит и се окичи със злато на силния международен турнир в Унгария, наричан от специалистите „малко европейско първенство”. Тройката, съставена от Анита, Ангел и Синтия-Мари Ангелова, пък се нареди на четвърта позиция. Анита и Ангел също останаха четвърти в индивидуалната надпревара, а Синти се нареди непосредствено след финалистите – на 9-о място.
Треньор на самоковските гимнастици в категорията 15-17 г., участвали в турнира в Унгария, бе Калоян Калоянов.
На 18-ия национален турнир в Боровец, състоял се на 10 и 11 октомври, Стела Йорданова спечели бронзов медал. Макар и болна, тя се пребори с конкуренцията и след петото място в квалификациите, на финалите се изкачи на третата позиция.
Още 5 медала добавиха в своята богата вече витрина гимнастиците на Самоков. Групата 12-14 г. в състав: Камелия Петрова, Весела Вукова, Лидия Ангелова, Магдалена Драганова и Стела Йорданова също стана бронзов медалист. Тройката е на четвърта позиция. Четвърти са и тройката 9-11 г.: Иванина Вукадинова, Лина Гаврилова и Джована Ангелкова, и момичетата от клас Б – Елена Петрова и Надя Петрова. При девойките младша възраст шеста е Иванина Вукадинова.
Надя Паунова изигра безупречно своето съчетание, получи заслужено висока оценка, но бе единствената участничка при жени над 18 г., поради което не взе златен медал, а само грамота. Отборът ни в Боровец бе предвождан от треньорката Дияна Борисова.
Ще очакваме нови победи от самоковските гимнастици на шампионата на Стария континент и на предстоящия на 21 ноември турнир в рамките на кампанията “София – европейска столица на спорта”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*