Ивайло Захариев-Пиф донесе втора победа на „Рилски” с голове-шедьоври срещу „Септември”

„Рилски спортист” надви „Септември” /Симитли/ с 2:0 на 1 август и записа втора победа в петата си контрола преди началото на сезона в Югозападната Трета лига.
Автор и на двете попадения в края на мача стана плеймейкърът Ивайло Захариев-Пиф. Той откри резултата с прострелно центриране отляво на вратаря на гостите, което премина през куп играчи и в крайна сметка топката се озова в далечния ъгъл на вратата на „Септември”. Малко след това „оранжевите” организираха скоростна контраатака, при която топката попадна в Захариев. Техничарят си я нагласи удобно на левия крак и с параболичен удар от 25 метра реализира второто си попадение в мача и оформи крайния резултат.
Симитлийци пък има за какво да съжаляват, тъй като изтърваха поне три изгодни ситуации за гол при 0:0. Неточни удари на техните нападатели и добри намеси на вратарите на „Рилски” Стилиян Бонев и Слави Матин запазиха мрежата на домакините „суха”. Слави Матин има самоковска жилка, но е продукт на школата на старозагорските „Берое” и „Верея”. Играл е и за тима на „Тренто” в Италия.
Още няколко нови момчета в редиците на самоковския отбор се понравиха с изявите си на терена. Младият бранител Петър Рогозански оформи стабилна двойка в центъра на защитата с опитния Иван Иванов. Като ляв бек започна преминалия през „Академик” /София/, „Левски” /Чепинци/ и „Струмска слава” /Радомир/ Идрис Ба. Французинът ще бъде още една възможност за треньорския щаб на „Рилски” с оглед на двата мача наказание, които трябва да изтърпява титулярят Тихомир Крумов. Треньорът Петър Аджов използва капитана си Виктор Колев в средата на терена, където му партнираше синът на Георги Иванов-Гонзо – Александър. По крилата, зад нападателя Кольо Чахов, действаха Доменик Аврамов и Божидар Йорданов, които бяха захранвани с подавания от Захариев. След почивката в игра влязоха и юношите Христо Виденов, Георги Даганов и Атанас Белемезов.
Следващата контрола на нашите момчета ще бъде в събота, когато ще играят за втори път през последния месец с тима на „Бенковски”. Първата среща в Костенец завърши с успех с 2:1 за „Рилски”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*