Ивана Аджова и Веселина Алинска отново над всички

Ивана Аджова. Снимка: www.bgathletic.com, архив.

Добрите традиции продължават. На 5 май се състоя Десетият турнир на писта в Луковит. Участваха и състезателите на клуб “Рилски атлет”. На 800 м при девойките старша възраст Ивана Аджова по категоричен начин победи на финалната права една от основните си съпернички – Моника Георгиева /Горна Оряховица/, която е и миналогодишна шампионка в тази възраст. Ивана бяга със самочувствие и не остави никакви шансове за конкурентките си; победи с 2.18.48 мин., като подобри и своя личен рекорд от 2011 г.
При девойките младша възраст пък Веселина Алинска контролираше бягането на 800 м, представи се със самочувствие и желание за победа и спечели първото място с личен рекорд от 2.26.53 мин.
Много ласкави думи за двете състезателки каза Евгени Игнатов, рекордьор в бяганията и четвърти на световно първенство. Според него Ивана и Веселина притежават качества и талант и е въпрос на време и търпение да постигнат още по-сериозни резултати.
Добре се представиха и останалите две състезателки на клуба. При момичетата под 16 години Симона Терзийска се класира на призовото четвърто място с личен рекорд от 2.31.57 мин.
При по-малките /момичета, родени през 1999-2000 г./, също на 800 м, Каролина Аджова дебютира, нареждайки се също сред призьорите – четвърта, с 2.42.92 мин. Състезанието беше и част от подготовката за държавното първенство по четирибой през юни.
Следващите стартове са в София: на 19 май е турнирът за деца “Тереза Маринова и приятели”, а на 24 май – турнирът “Нови звезди” /на стадиона на НСА/ за мъже и жени.

Костадин Чифлиджанов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*