Ивана Аджова трета на 800 м в столицата с личен рекорд

Състезателката на „Рилски атлет” Ивана Аджова спечели бронзов медал в бягането на 800 м на лекоатлетическия турнир „Нови звезди” в столицата. Постижението на талантливата самоковка – 2:16.17 мин., е не само неин личен рекорд, но и най-добро постижение за годината при девойките до 19 г.
Победителка в тази дисциплина стана Теодора Коларова с 2:03.00 мин., на която съвсем малко не й достигна да покрие олимпийски норматив.
Много добре се представи и другата състезателка на „Рилски атлет” – Веселина Алинска. В дисциплината 400 м тя спря хронометрите на 61.01 сек. /неин личен рекорд/, с което завърши седма.
„Веселина бяга много добре и показа, че ще бъде една от претендентките на 400 и 800 м в тази възрастова група – девойки под 16 години”, оптимист бе наставникът и секретар на клуба ни Костадин Чифлиджанов.
Следващата надпревара, в която самоковските лекоатлети ще вземат участие, е държавното първенство за юноши и девойки младша възраст /16-17 г./. Турнирът е на 2 и 3 юни на ст. „Васил Левски” в София.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*