Иван Станимиров от Долни Окол монтира самолети на колата си в чест на генерала-президент

Стилизирани метални макети на самолети е монтирал от двете страни на лекия си автомобил жителят на Долни Окол Иван Станимиров. Сложил е на покрива на колата си и метален надпис: „01 – генерал Радев”.
За своето нестандартно начинание, както сам казва, 78-годишният мъж е бил вдъхновен от категоричната победа на „колегата” Румен Радев на президентските избори. Ив. Станимиров е служил навремето във Военновъздушните сили като авиомеханик, завършил е военна школа с тази специалност и още пази свидетелството си с успех много добър /4.69/.
В своето село Станимиров преди години направил желязна камбана във формата на Айфеловата кула, а още преди това – желязна врата за храма. Навремето, през 50-те години на миналия век, пък завършил ковачество в някогашното самоковско Училище за трудови резерви /познатото на мнозина от по-възрастното поколение УТР/. Ковач и монтьор, бай Иван, който иначе за постоянно живее в София, е превърнал и колата си в подвижна работилница.
Иван Станимиров е и по-малък брат на Трендафил Станимиров /загинал като войник в престрелка с нарушители на държавната ни граница през 1952 г./, чието име е записано и на паметника-чешма, открит в Долни Окол преди два месеца – на Деня на независимостта 22 септември, посветен на падналите за България воини от селото.
„Имам и послание към новия президент: „Генерале, води ни само напред и нагоре! Ти можеш! Разчитаме на теб!” Сигурно няма да мога да му кажа това лично, затова напишете го във вестника”, с тази молба Ив. Станимиров приключи посещението си в редакцията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*