Игнат Исаев спечели рали спринта Бели Искър – Боровец

Първото рали-спринт състезание у нас, състояло се по маршрута Бели Искър – Боровец на 23 февруари, бе спечелено от Игнат Исаев. Пилотът на „Октан рали тийм“ стартира много силно, спечели първите три отсечки и до края на надпреварата поддържаше натрупания аванс, за да триумфира с шампионската купа. Второто място остана за Румен Дунев, а трети се нареди съотборникът на Дунев Калин Бенчев.
Кметът и председател на организационния комитет Владимир Георгиев награди победителите.
Състезанието беше изключително емоционално. В първите етапи пилотите стартираха при дъжд, а финишираха на сняг.
„Бяхме много стабилни през цялото време. Условията на трасето бързо се променяха и беше важно да покажем постоянство. Щастлив съм, че успяхме да се справим и да победим“, щастлив бе победителят Исаев.
Президентът на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков не скри задоволството си: „Признавам си, че не очаквах ралито да бъде толкова успешно. Бях много приятно изненадан от големия интерес на публиката, за което изказвам искрени благодарности. Поздравления заслужават и хората, които се погрижиха за организацията на състезанието, защото проявиха смелост и се справиха по отличен начин с провеждането на този тип зимно рали, което не е традиционно за страната ни.”
Козлеков благодари и на Общината и специално на кмета Владимир Георгиев за оказаната голяма подкрепа.
Вечерта преди старта в „Арена Самоков” пък свещ. Георги Николов отслужи водосвет.

Снимка: Мартин Даганов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*