Избраха Георги Хаджийски за председател на НФСБ в Самоков

На събрание на Националния фронт за спасение на България, състояло се на 12 юли в Младежкия дом, единодушно за председател на общинската структура на партията бе избран кметът на Драгушиново Георги Хаджийски. За секретар бе избрана Марияна Александрова, а за член на ръководството – Благовест Коларов.
Изборът стана в присъствието на председателя на НФСБ Валери Симеонов, зам.-председателя на партията Валентин Касабов, депутата Християн Митев и други партийни деятели, а самото събрание бе ръководено от координатора на фронта за областта Павлин Цветков, общински съветник в Правец.
„Самоков и районът са известни със своите патриотични традиции. Най-важното сега е да заздравим организацията и да се подготвим за участие в предстоящите през есента президентски избори”, заяви за „Приятел” след избирането си Г. Хаджийски.
Преди събранието се състоя и среща с граждани, на която В. Симеонов отговори на въпроси на присъстващи – Бойчо Стамболийски, д-р Константин Панев, Славчо Георгиев, свързани с предвиденото за изграждане ново селище в Плана, изборни манипулации, дейността на „ВиК” и др.
На отправено предложение Симеонов отговори, че приемни на НФСБ в града ни ще има, когато местната организация на партията се стабилизира, не се занимава само със свои вътрешни проблеми и започне активна дейност. Обещано бе и съдействие при задаването на актуални въпроси към министри по важни казуси от живота в района.
Иван Мачунов пък подари картини с родолюбива тематика на госта и потърси съдействието на деятеля на партията и скулптор Александър Хайтов за издигане на паметник на Чакър войвода в Продановци.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*