Имам идея да се построи АЕЦ „Белене” без стотинка от данъкоплатците

Вместо фейлетон

Колкото и да излизаме на протестни митинги; колкото и да викаме „Мафия, мафия!”; колкото и да се самозапалваме; колкото и да гоним чуждите монополи – цената на тока ще расте. И то не само от зелената енергия, но и от зелените кратуни на управляващите.
До кога ще се вдига цената на електроенергията? Докато се построи нова ядрена електроцентрала „Белене”.
Новата АЕЦ „Белене” можа да бъде построена без стотинка от данъкоплатците! За реализирането на проекта предлагам следното:
Първо. Още на предстоящите избори, наред с избирателните бюлетини, да бъде включен и въпросът: „Да се възстанови ли концлагерът „Белене”, какъвто е бил през периода 1949-1989 г.?” /Така с един масраф ще се проведе и референдум./
Второ. По съдебен ред – чрез Народен съд – в лагера да попаднат всички олигарси, милионери, наркотрафиканти и др., възползвалите се от т. н. грабитизация, пардон – приватизация и пр., с една дума – всички, които не могат да докажат произхода на своите пари, защото, както е знайно, към демократичните промени всички тръгнахме от нулата.
Трето. Обитателите /строителите/ на АЕЦ-а да се ползват от всичките права и привилегии на своите предшественици от посочения по-горе период.
Четвърто. Преждевременното напускане, т. е. преди построяването и пускането в експлоатация на обекта, може да стане само в случай, когато обитателят /строителят/ бъде избран за народен представител, областен управител или кмет.
Пето. След пускането на АЕЦ „Белене” в експлоатация всички, взели участие в изграждането й, да се ползват с правата на останалите данъкоплатци в Р България.

Дал идеята:
Персин Козлодуйски

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*