Има нужда да се помогне на слабите и болните

Отворено писмо до кмета Владимир Георгиев

Уважаеми г-н Георгиев, обръщаме се към вас с молба за решаване на някои проблеми на гражданите и особено на социално слабите и болните.
Предлагаме да посетите болницата, но не като пациент, а в качеството си на ръководител. Там се направиха подобрения, но няма например отделение по урология, квалификацията на някои доктори и по човещина е слаба. Освен това не би ли могло болните да ползват телевизионните услуги безплатно?
В общината ни няма обществен защитник – омбудсман, а той би могъл да играе важна роля при регулиране на отношенията между гражданите и управата. Още повече, че нашата община и нашият град са най-големи в Софийска област и едни от най-големите в Югозападна България.
В много населени места в различни области са изградени жилища за бездомни. Това сигурно би могло да стане и при нас по оперативни програми, без да се влагат средства от общинския бюджет. Социалният ефект би бил значителен, тъй като сега има нещастни хора, останали без дом, които се скитат из града ни.
Самоков преди 40 години бе хубав, чист и спретнат град, с ръководители, които милееха за неговото развитие, и сега пак може да стане такъв. В града ни има достойни личности с познания и възможности за реализация на различни проекти, които с ваша помощ биха могли да изведат Самоков на много по-предни позиции. Поклонническият туризъм е важен, но още по-важно е да се развие стопанският живот и хората да имат работа.
Според силите си може да ви помогне и нашата неправителствена организация. Ние се самофинансираме чрез скромните си пенсии и не тежим на Общината финансово. Заедно и с Божията помощ можем да направим Самоков един достоен град за живеене.

Лиляна Колева
Кирил Бонев
НПО „Милост за слабите”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*