Инициатори обновяват площадката при бившия тютюнев склад

Площадката при бившия тютюнев склад, между ул. „Константин Фотинов“ и ул. „Неофит Рилски“, ще бъде облагородена като част от проекта “ТheSpot” .
Това става съобразно желанията, нуждите и препоръките на местните жители, а официалното откриване ще бъде на 2 юни, в понеделник, уточниха работещите по проекта.
The Spot е най-новият проект на сдружение „BG Бъди активен”. Целта е да се преобразят 10 градски пространства в различни градове в страната, които да се превърнат в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се осъществява за първи път в България и е вдъхновена от т. нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва при сътворяването на атрактивни публични места.
От сдружението поясниха, че хората, които се очаква да се включат в работа по проекта, трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местните жители за развитието на проекта и да ги мобилизират включително за полагане на доброволен труд за оформяне на съответното пространство.
Кандидатите, които желаят да участват в тази дейност, могат да се свържат с инициаторите на тел. 0876 72 33 77 – сдружение „BG Бъди активен” или на тел. 0883 37 41 83 – Ангел, тел. 0886 44 21 68 – Тодор, тел. 0893 45 45 83 – Георги.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*