Инфарктна домакинска победа преди две гостувания

Инфарктна втора победа за сезона записа тимът на “Рилски спортист”. На 12 септември на ст. „Искър“ нашите момчета измъкнаха трудно 2:1 от гостуващия “Велбъжд”, взимайки глътка свеж въздух след три поредни кръга без успех в Югозападната Трета лига.
Трите точки дойдоха по доста щастлив начин – след рикошет в гредата и автогол на противников състезател в самия край на мача. Кюстендилци изненадаха нашите, като поведоха в резултата, а и в големи периоди от срещата стояха по-добре на терена.
Домакините все пак успяха да изравнят в 75-ата минута чрез централния защитник Петър Рогозански. Бранителят се оказа на точното място при едно разбъркване след корнер и отблизо с глава, с помощта и на страничния стълб, прати топката в мрежата на противниковия страж.
Веднага след попадението пък друг от дефанзивните ни играчи – Тихомир Крумов, бе изгонен от рефера Светослав Михайлов. Причината – спиране на опасна атака и последвал втори жълт картон. Арбитърът си навлече гнева на нашите, тъй като можеше да отсъди поне една дузпа при две ситуации в наказателното поле – за игра с ръка и за нарушение в гръб на играчи на гостите.
На “Рилски” сега му предстоят две поредни гостувания – в съботите на 19 и 26 септември. Съперници на самоковци са “Перун” (Кресна) и съседите от “Марек”. Състезателите от пиринското градче са 15-и във временното подреждане, а дупничани заемат призовото 4-о място. Нашите, въпреки победата, са на незавидното 13-а позиция. И двата двубоя са с начален час 17.00.

6 кръг, резултати
“Марек” – “Перун” – 2:0
“Р. спортист” – “Велбъжд” – 2:1
“Чавдар” (Е) – “Надежда” – 1:0
“Пирин” (ГД) – “Вихрен” – 0:1
“Гранит” – “Сл. герой” – 1:0
“Банско” – “Балкан” – 0:1
“Левски” (Ч) – “Пирин” (Рз) – 1:0
“Оборище” – “Беласица” – 0:1
“Кюстендил” – “Ботев” (Ихт) – 1:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*